Foodies 04/2024
Mediterraanse smaken
Foodies Mediterraanse smaken
Emma de Thouars

Foodies boekenclub: “Noedels” van Emma de Thouars

Profielfoto van BasBas Erkens

Advertentie

Herken je dat? Eindeloos op zoek naar dat ene kookboek waaruit je élk recept wilt maken. Wij inspireren je! Op onze redactie staat een grote boekenkast, gevuld met honderden kookboeken. Daardoor weten we als geen ander welke kookboeken niet mogen ontbreken bij jou thuis. Elke week kiezen we er eentje uit en vertellen we je alle ins & outs.

Noedels

Als er één soort eten is dat comfortfood schreeuwt, is het wel noedels. Of ze nou in een dampende kom soep zijn verwerkt of in een veige saus, niks geeft zoveel troost als een flinke dosis noedels naar binnen slurpen. Mond dicht bij de kom, stokjes in de aanslag en let’s go. Noedels komen in verschillende soorten en maten en elk gerecht heeft weer een ander type noedel nodig. Emma de Thouars legt het je in haar nieuwe boek “Noedels” allemaal uit én leert je ook hoe je zelf verschillende soorten noedels kunt maken.

Noedels

€ 26,99
Noedels cover

Van snelle hap tot uitgebreid koken

Van 1-minuut noedelsaus en boterige ontbijtnoedels, tot mapo mac and cheese en gimmari met japchae. Haast alles wat maar een beetje te maken heeft met noedels komt voorbij in dit heerlijke boek. Verder deelt Emma naast warme noedelsoepen ook diverse recepten voor koude noedels, en wat te denken van een Korean corn dog met ramencrispies?

Wil je ook iedere week recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Emma de Thouars

Emma de Thouars is culinair schrijver en receptontwikkelaar. Ze heeft een grote voorliefde voor de Aziatische en met name de Chinese keuken, en brengt dan ook zo veel mogelijk tijd door aan die kant van de wereld. Alle culinaire inspiratie die ze daar opdoet vind je op haar Instagram (@emmadethouars). Daar plaatst ze bijna dagelijks receptvideo’s: van een simpel roerei met tomaat tot zelfgemaakte tofu.

Alles over noedels

Emma vertelt over haar nieuwste boek: “In dit boek staat alles wat ik je wil vertellen over noedels. Dat is vooral hoe ik het lekker klaarmaak en hoe jij dat ook kunt doen. Ik ben geen noedelexpert en ga je niet vertellen over de oorsprong of chemische samenstelling ervan. Ik ga je vertellen over hoe je een waanzinnige saus maakt in de tijd dat je noedels koken, dat je die saus ook vooral over groente of andere lekkere dingen moet gieten, welke verschillende soorten noedels je bij de Aziatische supermarkt koopt, hoe je in het weekend als je zin hebt thuis
zelf noedels maakt en hoe je instantnoedels in één minuut extra lekker worden.”

Nadat je door het prachtige boek heen hebt gebladerd is er eigenlijk maar één conclusie mogelijk: Emma is in onze ogen absoluut een noedelexpert en weet als geen ander te vertellen hoe je de lekkerste recepten met noedels maakt. Om alvast een inkijkje te geven in het boek mogen we drie van onze favoriete recepten met je delen.

Knapperige noedels met seafood

Emma de Thouars: “Als ik met een grote groep ga dimsummen bij restaurant Sea Palace, bestel ik standaard een portie knapperige noedels voor de tafel. Jarenlang heb ik me verwonderd over hoe de ene helft van de noedels zo knapperig was en de rest zacht. Blijkt dat gewoon hartstikke makkelijk. Je hoeft alleen gekookte noedels in een laag olie te bakken. De ene kant blijft automatisch zacht, terwijl de andere heerlijk crispy crunchy wordt. De maizena-achtige dikke saus in combinatie met de verschillende structuren van de noedels maakt dat ik altijd zin heb in deze Kantonese klassieker.”

> naar het recept: knapperige noedels met seafood

Knapperige noedels met seafood

Spitskool met sesamdressing

Emma de Thouars: “In Korea kreeg ik heel vaak als bijgerecht rauwe kool met een soort zoete mayo-sesamdressing erop. Vaak worden de bijgerechten op tafel gezet voordat je hoofdgerecht komt. Ik had dus heel vaak al in mijn eentje twee porties van deze koolsla op voordat de rest van het eten er was. Soms kwam het gerecht met rodekool, dat was ook lekker. Die is alleen iets harder, dus als je niet zo goed dun kunt snijden raad ik spits aan. De dressing doet het ook goed over little gem.”

> naar het recept: spitskool met sesamdressing

Spitskool met sesamdressing

Spaghetti met schelpjes

Emma de Thouars: “In mijn ogen is alles aan spaghetti vongole perfect. De hoeveelheid ingrediënten die erin gaat (weinig), hoe snel het op tafel staat (heel snel) en dat je door de schelpjes toch meteen een luxe gevoel krijgt. Maar ook dat je on the spot nog lekker mag priegelen. Aan tafel nog bezig zijn met je eten vind ik altijd extra leuk. Je bent meer mindful met je eten bezig en het is extra gezellig. Ik haal altijd eerst al het vlees uit de schelpjes voordat ik aanval. Zo ook bij deze slightly Chinese versie van het gerecht.”

> naar het recept: spaghetti met schelpjes

Spaghetti met schelpjes

Lees ook:

Profielfoto van

Bas Erkens

Redacteur

Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!