Spaghetti met schelpjes
Eenvoudig
15 minuten bereidingstijd15 min. bereidingstijd
ca. 1 uur wachttijdca. 1 u. wachttijd
Advertentie
Bereiding
Doe de schelpjes in een kom met water met een flinke snuf zout en laat 1 uur staan. Als het goed is, zakt al het zand dat in de schelpjes zit dan naar de bodem van de kom. Haal de schelpjes uit het water en spoel ze onder koud stromend water nog even af in een zeef. Check de schelpjes op barsten en gooi kapotte exemplaren weg.
Snijd de knoflook in dunne plakjes en de gember in dunne reepjes (julienne). Hak de koriander in stukken van 2 centimeter. Breng een grote pan gezouten water aan de kook. Kook de spaghetti zoals aangegeven op de verpakking.
Verhit een paar eetlepels neutrale olie in een wok of braadpan en fruit daarin de gember en knoflook 30 tot 60 seconden. Doe de koriander en chilivlokken erbij en bak 30 seconden. Blus af met de Shaoxing rijstwijn en voeg de schelpjes toe. Doe het deksel op de pan en stoom de schelpjes in 3 tot 4 minuten gaar. Exemplaren die dan nog niet open zijn, mag je weggooien. Moet zelfs.
Giet de pasta af, meng samen met de boter door de schelpjes en serveer.