Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
Spaghetti met schelpjes

Spaghetti met schelpjes

  • Eenvoudig

  • 15 minuten bereidingstijd15 min. bereidingstijd

  • ca. 1 uur wachttijdca. 1 u. wachttijd

Advertentie

Aantal personen: 2

Ingrediënten

Emma de Thouars: "In mijn ogen is alles aan spaghetti vongole perfect. De hoeveelheid ingrediënten die erin gaat (weinig), hoe snel het op tafel staat (heel snel) en dat je door de schelpjes toch meteen een luxe gevoel krijgt. Maar ook dat je on the spot nog lekker mag priegelen. Aan tafel nog bezig zijn met je eten vind ik altijd extra leuk. Je bent meer mindful met je eten bezig en het is extra gezellig. Ik haal altijd eerst al het vlees uit de schelpjes voordat ik aanval. Zo ook bij deze slightly Chinese versie van het gerecht."

Bereiding

  1. Doe de schelpjes in een kom met water met een flinke snuf zout en laat 1 uur staan. Als het goed is, zakt al het zand dat in de schelpjes zit dan naar de bodem van de kom. Haal de schelpjes uit het water en spoel ze onder koud stromend water nog even af in een zeef. Check de schelpjes op barsten en gooi kapotte exemplaren weg.

  2. Snijd de knoflook in dunne plakjes en de gember in dunne reepjes (julienne). Hak de koriander in stukken van 2 centimeter. Breng een grote pan gezouten water aan de kook. Kook de spaghetti zoals aangegeven op de verpakking.

  3. Verhit een paar eetlepels neutrale olie in een wok of braadpan en fruit daarin de gember en knoflook 30 tot 60 seconden. Doe de koriander en chilivlokken erbij en bak 30 seconden. Blus af met de Shaoxing rijstwijn en voeg de schelpjes toe. Doe het deksel op de pan en stoom de schelpjes in 3 tot 4 minuten gaar. Exemplaren die dan nog niet open zijn, mag je weggooien. Moet zelfs.

  4. Giet de pasta af, meng samen met de boter door de schelpjes en serveer.

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)

Noedels

€ 26,99
Noedels cover