Ramen recepten

Ramen is een complete maaltijd die bestaat uit noedels, groenten, vlees, vis of tofu en andere toppings zoals zeewier of gekookt ei, overgoten met hete bouillon. In het Engels worden met ‘ramen’ ook (met name Koreaanse) instantnoedels bedoeld, ramyeon in het Koreaans. In tegenstelling tot ramyeon wordt de Japanse ramen altijd vers bereid, dus verwar deze twee gerechten niet met elkaar. De onderstaande ramen recepten zijn namelijk allemaal vers, homemade én vooral ontzettend lekker!

Klaar om te slurpen? Maak een van deze drie ramen recepten en geniet daarna van een heerlijke avond. Als je het op de juiste manier wilt doen eet je eerst de noedels op en drink je daarna de bouillon uit de kom. Dat is de manier waarop ze in Japan ramen eten

Ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

1. Bouillon voor ramen

Goede ramen beginnen met goede bouillon. Dit recept zorgt dat je de juiste basis krijgt, waarnaar je helemaal los kunt gaan met de vulling. Waarvoor kies jij? Groenten, eieren, vis of vlees; het is helemaal aan jou! Het leuke van deze ramen recepten is dat je ermee kan variëren en zo jouw eigen kommetje geluk kan samenstellen.

> naar het recept: bouillon voor ramen

ramen recepten

2. Ramen met enoki en ei

Nog zo’n heerlijk recept dat de moeite meer dan waard is! Met je zelfgemaakte bouillon bereid je vervolgens deze heerlijke variatie met varkensvlees, enoki en ei. Hier krijgen wij nooit genoeg van…

> naar het recept: ramen met enoki en ei

januari recepten

3. Simpele miso ramen met eendenborst

Onze voormalige Foodies Friend @foodnessnl maakte deze heerlijke simpele ramen. Binnen een half uur is dit smaakvolle gerecht klaar en kun je genieten van je dampende kom vol geluk. Comfortfood ten top!

> naar het recept: simpele miso ramen met eendenborst

ramen recepten

Lees ook: