Advertentie
Ramen is een complete maaltijd die bestaat uit noedels, groenten, vlees, vis of tofu en andere toppings zoals zeewier of gekookt ei, overgoten met hete bouillon. In het Engels worden met ‘ramen’ ook (met name Koreaanse) instantnoedels bedoeld, ramyeon in het Koreaans. In tegenstelling tot ramyeon wordt de Japanse ramen altijd vers bereid, dus verwar deze twee gerechten niet met elkaar. De onderstaande ramen recepten zijn namelijk allemaal vers, homemade én vooral ontzettend lekker!
Ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Ramen recepten
Klaar om te slurpen? Maak een van deze drie ramen recepten en geniet daarna van een heerlijke avond. Als je het op de juiste manier wilt doen eet je eerst de noedels op en drink je daarna de bouillon uit de kom. Dat is de manier waarop ze in Japan ramen eten
1. Bouillon voor ramen
Goede ramen beginnen met goede bouillon. Dit recept zorgt dat je de juiste basis krijgt, waarnaar je helemaal los kunt gaan met de vulling. Waarvoor kies jij? Groenten, eieren, vis of vlees; het is helemaal aan jou! Het leuke van deze ramen recepten is dat je ermee kan variëren en zo jouw eigen kommetje geluk kan samenstellen.
> naar het recept: bouillon voor ramen
2. Ramen met enoki en ei
Nog zo’n heerlijk recept dat de moeite meer dan waard is! Met je zelfgemaakte bouillon bereid je vervolgens deze heerlijke variatie met varkensvlees, enoki en ei. Hier krijgen wij nooit genoeg van…
> naar het recept: ramen met enoki en ei
3. Simpele miso ramen met eendenborst
Onze voormalige Foodies Friend @foodnessnl maakte deze heerlijke simpele ramen. Binnen een half uur is dit smaakvolle gerecht klaar en kun je genieten van je dampende kom vol geluk. Comfortfood ten top!
> naar het recept: simpele miso ramen met eendenborst
Lees ook:
Zo gebruik je verschillende soorten noedels
Foodies boekenclub: “ToKokoro Ramen”
Afhaal favorieten: 9x recepten die je net zo goed zelf kunt maken
Onze tips
15x de lekkerste mozzarella recepten
Koningsdag cocktails: deze drankjes wil je maken
11x recepten voor Koningsdag
5x het lekkerste asperge recept
The battle of the chefs: wie kan het beste asperges bereiden?
15x toetjes in een glaasje
9x recepten met aubergine die je meteen wil maken
7x de lekkerste recepten met groene asperges
Yvonne Doorten
Hoofdredacteur
Wil graag vegetarisch eten, maar vindt bacon te onmisbaar in haar leven. Snijdt groentes stiekem het liefst met een aardappelschilmesje (lekker bot, lekker veilig). Eet elke dag mayonaise (alleen Zaanse!) en elke dag chips en combineert die twee ook graag. Sport overigens ook dapper.