Foodies 02/2025
Azië
cover Azie
Noedels met aubergine en tofu

Noedels met aubergine en tofu

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Aantal personen
4

Ingrediënten

Benodigdheden

  • vergiet
  • keukenpapier
Een recept met noedels, aubergine en tofu is wat ons betreft een van de beste combinaties mogelijk. Tip: zorg dat je echt de tijd neemt om de tofu lang te bakken, zodat hij super krokant wordt.

Bereiding

  1. Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking, maar dan 1 minuut korter. Spoel goed af met koud water, schud uit in een vergiet en meng met 2 eetlepels sesamolie.

  2. Verkruimel de tofu en verspreid op een schone theedoek. Laat drogen.

  3. Snijd de aubergines in kleine blokjes van 1 cm of kleiner. Doe in een kom en meng met een snuf zout, 1 eetlepel gochujang en 1 eetlepel sojasaus.

  4. Roer de rest van de sojasaus, de gochujang en de sesamolie met de suiker en azijn door elkaar. Snijd de bosui in dunne ringetjes.

  5. Verhit de wok op hoog vuur. Doe er 3 eetlepels olie in en bak de tofu knapperig. Zorg ervoor dat de tofu goed verdeeld is over de bodem van de wok. Schep de tofu niet te veel om, zo wordt het makkelijker krokant. Schep uit de wok en veeg de wok schoon met keukenpapier.

  6. Verhit 6 eetlepels olie in de wok op hoog vuur. Bak de aubergine gaar. Zorg er hier ook voor dat de aubergine goed verspreid is. Doe als de aubergine gaar is de tofu weer in de wok en schenk de saus erbij. Meng de noedels en de bosui erdoor en schep uit de wok.

Receptuur: Noni Kooiman Fotografie: Mitchell van Voorbergen

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (3 stemmen)
Uit het boek

Wokbijbel

€ 34,99
Cover voor Wokbijbel