Foodies Italië
Foodies Italië
cover Foodies Italië 2025
Pittige noedelsalade met garnalen

Pittige noedelsalade met garnalen

  • Eenvoudig

  • 20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd

Deze spicy glasnoedelsalade is supersnel gemaakt en zit boordevol vitamines. Weer even wat anders dan een normale salade!

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
4

Ingrediënten

Voor de dressing

Deze spicy glasnoedelsalade is supersnel gemaakt en zit boordevol vitamines. Weer even wat anders dan een normale salade!

Bereiding

  1. Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de noedels af, spoel met koud water en houd apart.

  2. Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de lente-ui en de sereh ca. 2 minuten, of tot ze zachter zijn. Voeg de garnalen toe en bak ca. 3 minuten, of tot ze roze zijn. Doe het mengsel in een grote kom en laat afkoelen terwijl je de dressing maakt.

  3. Doe alle ingrediënten voor de dressing in een kleine keukenmachine en maal fijn. Proef en breng op smaak met suiker als de dressing zoeter moet of vissaus als de dressing zouter moet. Doe de noedels in de kom met de garnalen en voeg de rest van de ingrediënten en de dressing toe. Schep goed om en serveer.

*Een rawitpepertje is klein en heel pittig pepertje. Wil je een milder gerecht? Gebruik dan de helft van de peper of ga voor Spaanse rode peper.

Per portie: 260 kcal | 43 g koolhydraten | 19 g eiwit | 1 g vet

Receptuur: Elena Silcock Fotografie: Stuart Ovenden Styling: Sarah Birks Foodstyling: Saara Buenfeld

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)