Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
Recepten met citroengras: noedels met crispy tofu en gestoomde paksoi

Noedels met crispy tofu en gestoomde paksoi

  • Eenvoudig

  • 45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Voor de citroengraspasta

Bereiding

  1. Snijd de tofu in plakken van ca. 2 cm dik. Leg de plakken tofu tussen keukenpapier en pers er zoveel mogelijk vocht uit. Snijd de plakken in blokjes van 2×2 cm. Verhit 200 ml olie in een ruime pan met dikke bodem tot ca. 180°C. Wentel de tofublokjes in de maizena en schud overtollige maizena er goed af. Frituur de tofublokjes, in porties, goudbruin en krokant in de hete olie. Zorg dat de blokjes niet aan elkaar vastplakken. Haal ze uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier.

  2. Maal de ingrediënten voor de citroengraspasta in een blender of vijzel tot een pasta. Snijd de paksoi in de lengte in kwarten en leg in het stoommandje.

  3. Kook de noedels volgens aanwijzingen op de verpakking in water met wat zout. Leg het stoommandje met paksoi in dezelfde pan boven de noedels en stoom afgedekt mee.

  4. Giet intussen de meeste olie uit de pan waarin je de tofu hebt gefrituurd. Verhit de pan op middelhoog vuur en fruit er de citroengraspasta ca. 2 minuten in. Voeg de sojasaus en de hoisinsaus toe en roer goed door. Voeg de tofublokjes toe en wentel ze in de saus.

  5. Neem de paksoi uit het stoommandje en hak hem grof. Giet de noedels af. Meng de noedels en de paksoi door de saus met tofu. Verdeel de noedels over kommen en strooi er wat gehakte pinda’s overheen.

Per portie: 677 kcal | 66 g koolhydraten | 23 g eiwit | 32 g vet

Foto’s & receptuur: Willem van Santen

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)