Foodies 02/2025
Aziƫ
cover Azie
Recepten met citroengras: noedels met crispy tofu en gestoomde paksoi

Noedels met crispy tofu en gestoomde paksoi

  • Eenvoudig

  • 45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd

Aantal personen: 4

Ingrediƫnten

Voor de citroengraspasta

Wat is er nu lekkerder dan een goed krokantje in je gerecht? Dit noedel recept maak je hemels door de tofu lekker lang te bakken in de pan. De zachte paksoi is een goede tegenhanger en maakt dit gerecht helemaal compleet.

Bereiding

  1. Snijd de tofu in plakken van ca. 2 cm dik. Leg de plakken tofu tussen keukenpapier en pers er zoveel mogelijk vocht uit. Snijd de plakken in blokjes van 2×2 cm. Verhit 200 ml olie in een ruime pan met dikke bodem tot ca. 180Ā°C. Wentel de tofublokjes in de maizena en schud overtollige maizena er goed af. Frituur de tofublokjes, in porties, goudbruin en krokant in de hete olie. Zorg dat de blokjes niet aan elkaar vastplakken. Haal ze uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier.

  2. Maal de ingrediƫnten voor de citroengraspasta in een blender of vijzel tot een pasta. Snijd de paksoi in de lengte in kwarten en leg in het stoommandje.

  3. Kook de noedels volgens aanwijzingen op de verpakking in water met wat zout. Leg het stoommandje met paksoi in dezelfde pan boven de noedels en stoom afgedekt mee.

  4. Giet intussen de meeste olie uit de pan waarin je de tofu hebt gefrituurd. Verhit de pan op middelhoog vuur en fruit er de citroengraspasta ca. 2 minuten in. Voeg de sojasaus en de hoisinsaus toe en roer goed door. Voeg de tofublokjes toe en wentel ze in de saus.

  5. Neem de paksoi uit het stoommandje en hak hem grof. Giet de noedels af. Meng de noedels en de paksoi door de saus met tofu. Verdeel de noedels over kommen en strooi er wat gehakte pindaā€™s overheen.

Per portie: 677 kcal | 66 g koolhydraten | 23 g eiwit | 32 g vet

Fotoā€™s & receptuur: Willem van Santen

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (3 stemmen)