Smaakvolle Japanse ramen noedels
Gemiddeld
25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd
30 minuten wachttijd30 min. wachttijd
Advertentie
Bereiding
1. Snijd de kipfilets horizontaal door zodat je 4 platte stukken overhoudt. Pel en snipper de knoflook. Meng de knoflook met 2 el sojasaus en wrijf er de kip mee in. Marineer ca. 30 minuten in de koelkast. Kook de eieren in 4-5 minuten halfhard. Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar in water met wat zout. Laat de doperwten ontdooien.
2. Verhit een grillpan en gril de kipfilet ca. 4 minuten per zijde. Laat de kip afkoelen. Snijd de lente-uitjes in fijne ringen. Verwarm de bouillon en breng op smaak met de misopasta en sojasaus.
3. Snijd de kip in dunne reepjes. Verdeel de noedels, de kip, de doperwten en de spinazie over kommen. Laat de eieren schrikken en pel ze. Halveer de eieren en leg op iedere portie 2 halve eieren. Schenk de hete bouillon over de ramen noedels en bestrooi met de lente-uitjes en het sezamzaad.