Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Japanse ramen noedels

Smaakvolle Japanse ramen noedels

  • Gemiddeld

  • 25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd

  • 30 minuten wachttijd30 min. wachttijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Zin in comfortfood na een lange dag? Dit recept voor Japanse ramen noedels zijn precies wat je zoekt: snel klaar en ook nog eens super smaakvol.

Bereiding

  1. 1. Snijd de kipfilets horizontaal door zodat je 4 platte stukken overhoudt. Pel en snipper de knoflook. Meng de knoflook met 2 el sojasaus en wrijf er de kip mee in. Marineer ca. 30 minuten in de koelkast. Kook de eieren in 4-5 minuten halfhard. Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar in water met wat zout. Laat de doperwten ontdooien.

  2. 2. Verhit een grillpan en gril de kipfilet ca. 4 minuten per zijde. Laat de kip afkoelen. Snijd de lente-uitjes in fijne ringen. Verwarm de bouillon en breng op smaak met de misopasta en sojasaus.

  3. 3. Snijd de kip in dunne reepjes. Verdeel de noedels, de kip, de doperwten en de spinazie over kommen. Laat de eieren schrikken en pel ze. Halveer de eieren en leg op iedere portie 2 halve eieren. Schenk de hete bouillon over de ramen noedels en bestrooi met de lente-uitjes en het sezamzaad.

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)