Gepocheerde peren met room en walnoten
Eenvoudig
50 minuten bereidingstijd50 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Meng de cider met de suiker, de citroenschil en de steranijs in een pan en verwarm tot de suiker is opgelost. Laat rustig koken en voeg de peren toe. Stoof de peren net onder het kookpunt in 30-40 minuten tot ze zacht zijn.
Karamelliseer voor de walnoten de suiker in een pan lichtbruin. Voeg de walnoten en de boter toe. Schep de walnoten met karamel op een stuk bakpapier en leg ze van elkaar af, zodat ze niet aan elkaar plakken. Laat helemaal afkoelen. Hak de walnoten grof.
Neem de peren voorzichtig met een schuimspaan uit de pan en leg ze op een bord. Zet het vuur hoog en kook de siroop in tot hij stroperig wordt.
Klop de slagroom met het vanille-extract lobbig in een kom.
Leg de peren weer voorzichtig in de siroop om ze op te warmen. Serveer de peren met de slagroom, wat walnoten en druppel er wat van de siroop overheen.