Bereiding

Wat dacht je van gepocheerde peren met room en walnoten? Een heerlijk zoet nagerecht met peer dat een glimlach op je gezicht zal toveren. Weer eens wat anders dan de klassieke stoofpeertjes!

  1. Meng de cider met de suiker, de citroenschil en de steranijs in een pan en verwarm tot de suiker is opgelost. Laat rustig koken en voeg de peren toe. Stoof de peren net onder het kookpunt in 30-40 minuten tot ze zacht zijn.
  2. Karamelliseer voor de walnoten de suiker in een pan lichtbruin. Voeg de walnoten en de boter toe. Schep de walnoten met karamel op een stuk bakpapier en leg ze van elkaar af, zodat ze niet aan elkaar plakken. Laat helemaal afkoelen. Hak de walnoten grof.
  3. Neem de peren voorzichtig met een schuimspaan uit de pan en leg ze op een bord. Zet het vuur hoog en kook de siroop in tot hij stroperig wordt.
  4. Klop de slagroom met het vanille-extract lobbig in een kom.
  5. Leg de peren weer voorzichtig in de siroop om ze op te warmen. Serveer de peren met de slagroom, wat walnoten en druppel er wat van de siroop overheen.

Per portie: ca. 785 kcal
4 g eiwit | 48 g vet | 73 g koolhydraten

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Adam Bush Foto’s: Vinny Whiteman Styling: Olivia Wardle Foodstyling: Lottie Covell