Bereiding

  1. Steek metalen prikkers of goedkope vorken in de aubergines. Dit zijn je hendels om ze makkelijk te draaien. Leg de aubergines boven op de pit, zet het vuur middelhoog en draai om gelijkmatig te garen regelmatig om. De aubergines krijgen een geblakerd vel en het vruchtvlees wordt zacht. Stevige delen moet je nog wat langer garen, die zijn nog rauw.
  2. Verhit in een koekenpan op middelhoog vuur de zonnebloemolie en bak het nigellazaad, het sesamzaad, het komijnzaad en de Koreaanse chilivlokken tot de olie begint te schuimen. Haal de pan van het fornuis en giet de Szechuan-peperolie erbij. Breng op smaak met zout en peper en zet opzij.
  3. Meng de yoghurt met de knoflook en verdeel de yoghurt met de bolle kant van een lepel over een groot bord. Bestrooi met zout en peper en zet opzij.
  4. Pel de geblakerde schil van de aubergines en laat daarbij de kroontjes intact. Vang als je wilt het sap van de geroosterde aubergines op en voeg dit toe aan de chiliolie.
  5. Drapeer de gepelde aubergines over de yoghurt en bestrooi met een snufje zout. Besprenkel met de granaatappelmelasse en doe hetzelfde met de chiliolie. Bestrooi vlak voor het serveren met de aardappelsticks.
  6. Serveer met het stokbrood ernaast.
Welmoeds Wilde Keuken

Uit het boek:

Welmoeds Wilde Keuken
€35,00

Receptuur: Welmoed Bezoen Fotografie: Anker van Warmerdam