Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Cover voor Gepofte en krokante groente – François Geurds

Gepofte en krokante groente – François Geurds

  • Uitdagend

Een puree van knolselderij, gepofte ui en krokante lotuswortel. François Geurds maakt deze groente op de Big Green Egg. En wel zo:

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Lees verder na de advertentie

Een puree van knolselderij, gepofte ui en krokante lotuswortel. François Geurds maakt deze groente op de Big Green Egg. En wel zo:

Bereiding

  1. Verwarm de Big Green Egg op 200°C. Was een hele knolselderij. Rooster de knolselderij in zijn geheel 50 minuten op het gietijzeren grillijzer in de EGG tot de knol rondom zwart is. Verwijder de zwarte schil. Draai van een deel van de knolselderij puree.

  2. Snijd van de rest dunne, ronde plakjes voor chips van knolselderij. Frituur de plakjes op 160°C in olie tot de chips goudgeel is.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!