Bereiding

Knolselderij

  1. Verwarm de Big Green Egg op 200°C. Was een hele knolselderij. Rooster de knolselderij in zijn geheel 50 minuten op het gietijzeren grillijzer in de EGG tot de knol rondom zwart is. Verwijder de zwarte schil. Draai van een deel van de knolselderij puree.
  2. Snijd van de rest dunne, ronde plakjes voor chips van knolselderij. Frituur de plakjes op 160°C in olie tot de chips goudgeel is.

Gepofte ui

  1. Pak een doorgesneden meloeskesui met olijfolie, knoflook, tijm en rozemarijn (hoeveelheden naar eigen inzicht en smaak) in met aluminiumfolie en laat hem kort poffen op de Big Green Egg op 250°C.
  2. Zet hem een paar uur weg in zoet-zuur. Laat uitlekken. Bak de uien aan een kant.

Krokante uienringen

  1. Snijd bananensjalotjes in ringen. Haal de ringen door tempurabeslag. Frituur kort op 160°C.

Krokantje van lotuswortel

  1. Snijd een lotuswortel in dunne plakjes. Bak ze krokant in druivenpitolie in een koekenpan. Vul op met pink pepper en cubeb pepper.

Lees hier alles over de Big Green Egg