Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Makkelijke recepten: gepofte wortels met knoflook en salie

Gepofte wortels met knoflook en salie

  • Eenvoudig

  • 40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 175°C / hetelucht: 150°C / gas: stand 2). Schrap de wortels en halveer ze in de lengte. Pel de knoflook en halveer de teentjes. Pluk de salieblaadjes van de takjes. Meng de wortels met de knoflook, de salie, 1 el olijfolie en breng op smaak met zout n peper. Doe het geheel in een ovenschaal en dek af met aluminiumfolie. Zet de schaal ca. 30 minuten in de oven.

  2. Kook de farfalle volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar in water met wat zout. Scheur de plakken parmaham in reepjes. Giet de pasta af en laat hem even uitlekken. Neem de wortels uit de oven en verwijder het aluminiumfolie. Schep de pasta en de ham door de wortels en serveer in de ovenschaal.

Per portie: 571 kcal | 80 g koolhydraten | 30 g eiwit | 12 g vet

Foto's: Stephan van Raay (F&L) Servies etc.: Subba (subba.nl), eigen collectie

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)