Bereiding
- Snijd voor de topping de biet eventueel met behulp van de mandoline in zeer dunne plakken. Leg ze in een ondiepe schaal.
- Breng de wittewijnazijn en de suiker aan de kook in een kleine pan. Kook tot de suiker is opgelost.
- Snijd met een dunschiller in de lengte lange plakken van de komkommer. Gooi de eerste plakken (alleen schil) weg. Leg in een ondiepe schaal, besprenkel met het citroensap en breng op smaak met zout en peper.
- Pureer de makreel, de mierikswortelpuree, de crème fraîche en het citroensap in een keukenmachine tot een gladde, smeerbare paté. Bestrijk het brood ermee en beleg met de ingelegde biet en de komkommer. Garneer met de korianderblaadjes en de chilivlokken.
Per portie: ca. 327 kcal
15 g eiwit | 20 g vet | 22 g koolhydraten
© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur & Foodstyling: Chloe Ride Foto’s: Lucy Richards Styling: Iris Bromet