Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
geroosterde aardperen pastinaak en pompoen met dip van skyr en karwijzaad

Geroosterde aardperen, pastinaak en pompoen met dip van skyr en karwijzaad

  • Gemiddeld

  • ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd

Aardpeer is een vergeten groente in de Nederlandse keuken, maar een bekende in de Scandinavische keuken. Een frisse dip van skyr en karwijzaad maakt het geheel compleet – een heerlijke en verrassende toevoeging aan je maaltijd!

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Aardpeer is een vergeten groente in de Nederlandse keuken, maar een bekende in de Scandinavische keuken. Een frisse dip van skyr en karwijzaad maakt het geheel compleet – een heerlijke en verrassende toevoeging aan je maaltijd!

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180C/hetelucht: 160C). Was de aardpeergoed zodat al het zand is verwijderd. Snijd de aardpeer, pastinaak en pompoen in stukken van ca. 2 cm dik.

  2. Meng de aardpeer, de pastinaak, de pompoen, de ui, de tijm, een flinke scheut olie en zout en peper. Doe het mengsel in een met olie ingevette ovenschaal. Bak ca. 45 minuten in de oven tot het lekker geroosterd is.

  3. Rooster voor de dip het karwijzaad in een droge pan ca. 2 minuten op laag vuur. Doe de skyr in een kom en voeg het karwijzaad toe. Rasp de knoflook boven de kom en meng het erdoorheen. Breng op smaak met de geraspte citroenschil, zout en peper.

Receptuur & foodstyling: Sjoerd Kleijn Foto's: Willem van Santen Styling: Femke van Waveren

Wat vind jij van dit recept?

4.3 / 5.0 (58 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!