
Geroosterde aardperen, pastinaak en pompoen met dip van skyr en karwijzaad
Gemiddeld
ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd
Aardpeer is een vergeten groente in de Nederlandse keuken, maar een bekende in de Scandinavische keuken. Een frisse dip van skyr en karwijzaad maakt het geheel compleet – een heerlijke en verrassende toevoeging aan je maaltijd!
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Verwarm de oven voor (elektrisch: 180C/hetelucht: 160C). Was de aardpeergoed zodat al het zand is verwijderd. Snijd de aardpeer, pastinaak en pompoen in stukken van ca. 2 cm dik.
Meng de aardpeer, de pastinaak, de pompoen, de ui, de tijm, een flinke scheut olie en zout en peper. Doe het mengsel in een met olie ingevette ovenschaal. Bak ca. 45 minuten in de oven tot het lekker geroosterd is.
Rooster voor de dip het karwijzaad in een droge pan ca. 2 minuten op laag vuur. Doe de skyr in een kom en voeg het karwijzaad toe. Rasp de knoflook boven de kom en meng het erdoorheen. Breng op smaak met de geraspte citroenschil, zout en peper.









