Foodies 07/2025
Top 50 van de zomer
cover van foodies zomernummer
Geroosterde aubergine

Geroosterde aubergine van NENI

  • Eenvoudig

  • 29 minuten bereidingstijd29 min. bereidingstijd

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 1

Ingrediënten

Bereiding

  1. Leg de aubergine op brandende kolen (of rooster direct in het vuur van een gaspit) en rooster de aubergine tot de schil zwart is en het vruchtvlees zacht is geworden. Draai de aubergine continu. Dit duurt zo’n 10-15 minuten.

  2. Meng de tahin met het citroensap en meng het tot een dikke massa. Voeg eventueel wat koud water toe (niet meer dan een paar eetlepels). Voeg zout naar smaak toe.

  3. Maal de koriander, knoflook en groene peper fijn in een keukenmachine of met een vijzel. Meng vervolgens met een scheut olijfolie tot er een soort pesto ontstaat.

  4. Pel de aubergine en bestrooi deze met Maldon zout. Serveer de aubergine op een bord met een flinke schep geraspte tomaat, een flinke schep van het tahinmengsel. Besprenkel de aubergine met de groentepesto. Voeg eventueel een zachtgekookt ei toe (optioneel).

Receptuur: Boaz Peled van NENI Amsterdam

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!