Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Geroosterde bimi op spicy tahiniyoghurt

Geroosterde bimi op spicy tahiniyoghurt

  • Eenvoudig

  • 20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd

Bimi, ook wel aspergebroccoli genoemd, is sneller gaar dan gewone broccoli. Snijd de kontjes eraf en kook of stoom ze - de zachte steeltjes en roosjes zijn binnen een mum van tijd klaar.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 2

Ingrediënten

Bimi, ook wel aspergebroccoli genoemd, is sneller gaar dan gewone broccoli. Snijd de kontjes eraf en kook of stoom ze - de zachte steeltjes en roosjes zijn binnen een mum van tijd klaar.

Bereiding

  1. Verhit 80 ml zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook toe en bak ca. 2 minuten tot hij begint te geuren.

  2. Voeg alle zaden en de roze peperkorrels toe en bak nog 5-6 minuten tot de knoflook goudbruin is. Neem de pan van het vuur en roer het gerooktepaprikapoeder, de chilivlokken en ½ tl zout erdoorheen.

  3. Doe de bimi in een grote kom en besprenkel met 1 tl zonnebloemolie. Hussel goed door elkaar, zodat de olie goed mengt met de bimi. Breng op smaak met zout en peper.

  4. Zet een koekenpan op hoog vuur en leg de bimi er in een enkele laag in. Gril 4-5 minuten tot de randjes beginnen te blakeren. Voeg een scheutje water toe, zet het deksel op de pan en laat 3-4 minuten stomen op laag vuur tot de bimi beetgaar is.

  5. Meng intussen de yoghurt met de tahin. Breng op smaak met zout en peper en verdeel over een serveerschaal. Verdeel de bimi eroverheen. Maak af met de zaadjes en wat olie uit de pan.

Per portie: 786 kcal | 11 g koolhydraten | 20 g eiwit | 72 g vet

Receptuur: Nadine Brown Fotografie: Ella Miller Styling: Gillian McNeill Foodstyling: Angela Drake

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!