
Geroosterde bimi op spicy tahiniyoghurt
Eenvoudig
20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd
Bimi, ook wel aspergebroccoli genoemd, is sneller gaar dan gewone broccoli. Snijd de kontjes eraf en kook of stoom ze - de zachte steeltjes en roosjes zijn binnen een mum van tijd klaar.
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Verhit 80 ml zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook toe en bak ca. 2 minuten tot hij begint te geuren.
Voeg alle zaden en de roze peperkorrels toe en bak nog 5-6 minuten tot de knoflook goudbruin is. Neem de pan van het vuur en roer het gerooktepaprikapoeder, de chilivlokken en ½ tl zout erdoorheen.
Doe de bimi in een grote kom en besprenkel met 1 tl zonnebloemolie. Hussel goed door elkaar, zodat de olie goed mengt met de bimi. Breng op smaak met zout en peper.
Zet een koekenpan op hoog vuur en leg de bimi er in een enkele laag in. Gril 4-5 minuten tot de randjes beginnen te blakeren. Voeg een scheutje water toe, zet het deksel op de pan en laat 3-4 minuten stomen op laag vuur tot de bimi beetgaar is.
Meng intussen de yoghurt met de tahin. Breng op smaak met zout en peper en verdeel over een serveerschaal. Verdeel de bimi eroverheen. Maak af met de zaadjes en wat olie uit de pan.









