Bereiding

Smokin’ hot

“Die heerlijke nootjes met fantastische rooksmaak en net iets te veel zout.” Foodieskok Willem is altijd op zoek naar mooie producten. Voor dit recept heeft hij zelf amandelen gerookt, maar je kunt ze ook op de markt halen.

  1. Was de bospenen en snijd het loof tot op ca. 2 centimeter af. Kook de bospenen in 4-5 minuten beetgaar in kokend water met wat zout. Verwarm de oven voor (elektrisch: 225°C / hetelucht: 200°C / gas: stand 4).
  2. Giet de bospenen af en laat ze uitlekken. Verdeel over een bakplaat en bedruppel met de olijfolie. Breng op smaak met zout en peper en rooster de bospenen ca. 15 minuten in de oven.
  3. Was de dille, schud hem droog en hak hem grof. Verbrokkel de geitenkaas. Neem de bospenen uit de oven en laat ze kort afkoelen. Leg ze op een schaal en strooi er de geitenkaas, de amandelen en de dille overheen. Bedruppel met het citroensap en breng op smaak met zout en peper.

Foto’s: Stephan van Raay
Styling: Femke van Waveren
Servies etc.: Eigen collectie