
Geroosterde paprika met pestodressing
Eenvoudig
20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Gril met behulp van een metalen keukentang de paprika’s op een gloeiendhete barbecue tot ze helemaal zwartgeblakerd zijn. Doe de paprika’s in een kom, dek af met een bord en laat helemaal afkoelen – dit zorgt voor stoom, waardoor het vruchtvlees zacht wordt en je de schilletjes makkelijker kunt pellen.
Wrijf voorzichtig de schillen van de paprika’s eraf en verwijder de zaadlijsten. Hak de paprika fijn en doe samen met eventueel sap dat eruit is gelopen terug in de kom. Meng de pesto of basilicum, de olijfolie en de azijn erdoorheen en breng op smaak met zout en peper. Je kunt dit gerecht tot twee dagen van tevoren maken en in de koelkast bewaren. Neem 1 uur voor het serveren uit de koelkast en lepel over de vis en de groenten.