Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Geroosterde paprikGeroosterde paprika met pestodressinga met pestodressing

Geroosterde paprika met pestodressing

  • Eenvoudig

  • 20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Gril met behulp van een metalen keukentang de paprika’s op een gloeiendhete barbecue tot ze helemaal zwartgeblakerd zijn. Doe de paprika’s in een kom, dek af met een bord en laat helemaal afkoelen – dit zorgt voor stoom, waardoor het vruchtvlees zacht wordt en je de schilletjes makkelijker kunt pellen.

  2. Wrijf voorzichtig de schillen van de paprika’s eraf en verwijder de zaadlijsten. Hak de paprika fijn en doe samen met eventueel sap dat eruit is gelopen terug in de kom. Meng de pesto of basilicum, de olijfolie en de azijn erdoorheen en breng op smaak met zout en peper. Je kunt dit gerecht tot twee dagen van tevoren maken en in de koelkast bewaren. Neem 1 uur voor het serveren uit de koelkast en lepel over de vis en de groenten.

Per portie: 135 kcal | 5 g koolhydraten | 1 g eiwit | 12 g vet

© BBC Good Food / Immediate Media Receptuur: Barney Desmazery Foto’s: Myles New Styling: Jenny Iggleden Foodstyling: Libby Silbermann

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)