Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Geroosterde wortelgroenten met rozemarijncrumble

Geroosterde wortelgroenten met rozemarijncrumble

  • Eenvoudig

  • 40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 8

Ingrediënten

Voor de rozemarijncrumble

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Verdeel de pastinaak, de wortel en de sjalot in een enkele laag over een bakplaat. Meng ze met de olie, bestrooi met zout en peper en rooster 50 minuten – 1 uur in de oven tot alle groenten zacht en mooi gekaramelliseerd zijn. Meng de honing door de groenten ca. 10 minuten voor het einde van de baktijd.

  2. Verhit voor de crumble de boter in een brede koekenpan tot hij gesmolten is en begint te bruisen. Voeg het broodkruim, de knoflook en de rozemarijn toe en bak 6-8 minuten tot het geheel
    goudbruin, mooi geroosterd en aromatisch is. Breng op smaak met zout en peper. Bestrooi de groenten met de crumble.

Per portie: 198 kcal | 20 g koolhydraten | 3 g eiwit | 10 g vet

© BBC Good Food / Immediate Media Receptuur: Adam Bush & Anna Glover Foto’s: Karen Thomas Styling: Agathé Gits Foodstyling: Libby Silbermann

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)