Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Plet voor de dressing de ansjovis fijn op een snijplank. Hak de kappertjes erdoorheen. Bestrooi met de peterselieblaadjes en hak alles door elkaar tot een fijn mengsel. Schep het mengsel in een kom en meng met de sjalot, de mosterd, de azijn en de olie tot een mooie dressing. Zet apart.
  2. Doe alle uienpartjes in een ovenschaal. Besprenkel ze met 1 el olie, bestrooi met zout en peper en hussel door elkaar. Rooster 10 minuten in de oven. Meng de prei door de uien en rooster ca. 15 minuten verder tot de groenten zacht zijn.
  3. Voeg de lente-uitjes toe aan de ovenschaal en leg de zalmfilets erbovenop. Besprenkel met 1 el olie en bestrooi met zout en peper. Rooster het geheel nog ca. 10 minuten in de oven tot de zalm gaar is. Haal de ovenschaal uit de oven en besprenkel met de helft van de dressing. Serveer in de ovenschaal en geef er de rest van de dressing in een kommetje bij.

Per portie: ca. 712 kcal
47 g eiwit | 48 g vet | 19 g koolhydraten

© BBC Good food / Immediate Media Receptuur: Tom Kerridge Foto’s: Nassima Rothacker Foodstyling: Jennifer Joyce Styling: Morag Farquhar