Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Was de zoete aardappels en dep ze droog. Snijd ze om de 0,5 cm in maar niet helemaal door, zodat ze niet uit elkaar vallen. Leg
    de ingesneden zoete aardappels in een ovenschaal, bedruip ze royaal met olijfolie en bestrooi met zout en peper. Rooster de zoete aardappels in ca. 50 minuten gaar in de oven.
  2. Doe voor de saus de sjalotten met de takjes tijm, de witte wijn en de groentebouillon in een pan en breng aan de kook. Laat tot ca. ⅓ inkoken. Schep 1 el van het vocht in een kommetje en week er de saffraan ca. 5 minuten in. Zeef de rest van het vocht, vang het vocht op en doe het terug in de pan. Voeg de geweekte saffraan toe en verwarm het geheel weer. Neem van het vuur en klop er krachtig de blokjes koude boter doorheen, zodat de saus mooi dik en glanzend wordt. Houd de saus warm maar laat hem niet meer koken.
  3. Verhit 2 el boter in een pan. Voeg de zeekraal, de tuinbonen en een scheut water toe en stoof de groenten in ca. 4 minuten gaar. Verdeel de groenten over diepe borden en leg op ieder bord een zoete aardappel. Schep er de saffraansaus omheen.

Per portie: ca. 601 kcal
7 g eiwit | 42 g vet | 35 g koolhydraten

Foto’s & receptuur: Willem van Santen