Gesauteerde courgette met munt
Eenvoudig
15 minuten bereidingstijd15 min. bereidingstijd
Advertentie
Sabrina Ghayour: "Ik at dit voor het eerst in Venetië en had echt niet verwacht dat ik het lekker zou vinden, omdat het idee van courgette met azijn me niet aanstond. Ik zat er helemaal naast. Gebakken plakjes courgette in olijfolie met verse munt en azijn... hoe kan zoiets eenvoudigs zo lekker zijn? Nou ja, het is gewoon zo en daarom zijn Italianen zulke briljante koks. Probeer het maar, je zult er geen spijt van krijgen."
Bereiding
Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur, voeg de plakjes courgette toe en bak tot deze aan de randjes bruin worden.
Bestrooi met zout en flink wat zwarte peper (ongeveer het dubbele van wat je normaal gesproken zou gebruiken) en meng door de courgette. Voeg de azijn toe, die zal gaan sissen, en meng opnieuw zo goed mogelijk.
Bak de courgette nog een paar minuten, tot hij zacht en mooi bruin is. Voeg de munt toe, meng opnieuw en serveer.
Uit het boek