Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
gesmoorde bleekselderij

Gesmoorde bleekselderij in witte wijn en room

In samenwerking met DO Rueda
  • Eenvoudig

  • ca. 2 uur en 10 minuten bereidingstijdca. 2 u. en 10 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C).

  2. Schil de grotere stengels bleekselderij dunnetjes om de harde vezels te verwijderen. Leg de stengels in de breedte in een ovenschaal, snijd ze eventueel bij om ze passend te maken. Voeg de knoflook, de wijn en de bouillon toe.

  3. Dek strak af met 2 lagen aluminiumfolie en smoor ca. 1 uur en 30 minuten in de oven. Verwijder de folie, voeg de slagroom toe en smoor 30 minuten verder tot de bleekselderij zacht is en de saus ingedikt. Bestrooi met de dragon en serveer.

Per portie: 206 kcal | 4 g koolhydraten | 3 g eiwit | 14 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Janine Ratcliffe, Adam Bush Foto’s: Rob Streeter Styling: Olivia Wardle Foodstyling: Katy Greenwood

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)