Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C).
  2. Schil de grotere stengels bleekselderij dunnetjes om de harde vezels te verwijderen. Leg de stengels in de breedte in een ovenschaal, snijd ze eventueel bij om ze passend te maken. Voeg de knoflook, de wijn en de bouillon toe.
  3. Dek strak af met 2 lagen aluminiumfolie en smoor ca. 1 uur en 30 minuten in de oven. Verwijder de folie, voeg de slagroom toe en smoor 30 minuten verder tot de bleekselderij zacht is en de saus ingedikt. Bestrooi met de dragon en serveer.

Per portie: ca. 206 kcal
3 g eiwit | 14 g vet | 4 g koolhydraten

Wijntip van Rueda: Kruiden zoals dragon houden van expressieve witte wijnen! Zoals de uitbundige aroma’s van de Bodegas Mocén Rueda Verdejo of de Palacio de Bornos Rueda Verdejo. Meer wijn & spijs tips voor een witte Kerst vind je op myfavourite-rueda.nl.

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Janine Ratcliffe, Adam Bush Foto’s: Rob Streeter Styling: Olivia Wardle Foodstyling: Katy Greenwood