Foodies 04/2024
Mediterraanse smaken
Foodies Mediterraanse smaken
Cover voor Gesmoorde kipfilet met sinaasappel

Gesmoorde kipfilet met sinaasappel

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Pel de rode uien en snijd ze in parten. Was de sinaasappel grondig met heet water en wrijf hem droog. Snijd de sinaasappel in plakjes. Breng de kipfilets op smaak met zout en peper.

  2. Smelt de boter in een braadpan en leg er de kipfilets, de rode ui en de sinaasappelplakjes in. Was de tijm, schud hem goed droog en leg de takjes in de pan. Leg het deksel op de pan en smoor het geheel ca. 25 minuten op laag vuur. Draai de kip regelmatig om.

  3. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar in water met wat zout. Giet de rijst af en laat hem ca. 2 minuten uitlekken. Roer de pesto door de rijst en breng op smaak met zout en peper.

  4. Verdeel de rijst over borden. Snijd de kip in stukken en verdeel hem met de ui en de plakken sinaasappel over de rijst.

Foto’s: Stephan van Raay
Styling: Femke van Waveren
Servies etc.: Eigen collectie

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)