Gesmoorde kipfilet met sinaasappel
Eenvoudig
30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Pel de rode uien en snijd ze in parten. Was de sinaasappel grondig met heet water en wrijf hem droog. Snijd de sinaasappel in plakjes. Breng de kipfilets op smaak met zout en peper.
Smelt de boter in een braadpan en leg er de kipfilets, de rode ui en de sinaasappelplakjes in. Was de tijm, schud hem goed droog en leg de takjes in de pan. Leg het deksel op de pan en smoor het geheel ca. 25 minuten op laag vuur. Draai de kip regelmatig om.
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar in water met wat zout. Giet de rijst af en laat hem ca. 2 minuten uitlekken. Roer de pesto door de rijst en breng op smaak met zout en peper.
Verdeel de rijst over borden. Snijd de kip in stukken en verdeel hem met de ui en de plakken sinaasappel over de rijst.