Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
Gesmoorde lente-ui met citroen en kappertjes

Gesmoorde lente-ui met citroen en kappertjes

  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur en 20 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 20 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch 180°C / hetelucht 160°C). Verdeel de lente-uitjes in een ovenschaal waarin ze dicht tegen elkaar aan
    liggen. Schenk de bouillon erover en voeg de plakjes citroen, de rozemarijn of het laurierblad en een snufje zout toe. Bedek de schaal met aluminiumfolie en bak ca. 1 uur tot de lente-uitjes heel zacht zijn.

  2. Neem de lente-uitjes met een keukentang uit de schaal en leg ze in een verwarmde serveerschaal met een hoge rand. Gooi de citroenplakjes en de rozemarijn of het laurierblad weg. Schenk het overgebleven vocht in een pan, maar laat het laatste restje in de schaal zitten, omdat dit restjes van de lente-ui kan bevatten. Kook het vocht zachtjes op middelhoog vuur tot er nog ¾ van over is. Roer vervolgens de boter erdoorheen. Laat opnieuw zachtjes koken en breng op smaak met het citroensap. Roer de kappertjes en de peterselie erdoorheen en giet het mengsel over de lente-uitjes. Serveer warm met gebraden lam of kip, of als bijgerecht bij een barbecue.

Per portie: 97 kcal | 3 g koolhydraten | 4 g eiwit | 8 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Anna Glover Fotografie: Mowie Kay Styling: Faye Wears Foodstyling: Adam Bush

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)