Gesmoorde makreel met miso
Gemiddeld
50 minuten bereidingstijd50 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Pel en snipper de sjalotten en de knoflook. Schil de gember en hak hem fijn. Breng in een pannetje de mirin met de sjalot, de knoflook en de gember aan de kook. Neem van het vuur en los er de misopasta in op. Voeg eventueel wat water toe als de saus te dik is. Verwijder met een pincet de graten uit de makreelfilets en snijd de filets in stukken. Snijd daarbij de staartvin af.
Verwarm de oven voor (elektrisch: 150°C / hetelucht: 125°C). Schenk de marinade in een passende ovenschaal en leg er de makreelfilets in met de huidkant naar boven. Schep wat van de saus over de makreel en dek het geheel af met aluminiumfolie. Smoor de makreel in 25-30 minuten gaar in de oven. Laat afgedekt in de saus afkoelen.
Pel de rode ui. Was de bleekselderij. Rasp de ui en de bleekselderij dun op een mandoline en leg ca. 20 minuten in ijswater. Roer de rijstazijn met de mosterd en de sesamolie tot een dressing. Breng op smaak met zout en peper.
Laat de ui en de bleekselderij goed uitlekken. Meng met de dressing en verdeel over borden. Leg de stukken makreel erop en druppel er nog wat van de marinade overheen.