Foodies Italië
Foodies Italië
Foodies Italië cover
Gestoofd varkensvlees balchao

Gestoofd varkensvlees balchao

  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur en 40 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 40 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Voor de specerijenpasta

Bereiding

  1. Vermaal voor de specerijenpasta het komijnzaad en de zwarte peper in een vijzel grof. Doe het mengsel met de overige ingrediënten voor de pasta in een keukenmachine en pureer alles glad.

  2. Verhit de olie in een pan met dikke bodem op middelhoog vuur. Bak er de ui 18-20 minuten in tot hij zacht en gekaramelliseerd is. Voeg de specerijenpasta toe en bak 2 minuten mee. Roer het vlees erdoorheen en bak 8-10 minuten verder. Voeg de suiker, de azijn, 100 ml water en wat zout en peper toe. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat afgedekt ca. 40 minuten sudderen. Roer halverwege door. Verwijder het deksel en kook nog 15-20 minuten tot de saus ingedikt is en het vlees zacht is. Lekker met rijst.

Per portie: 393 kcal | 9 g koolhydraten | 31 g eiwit | 25 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Maunika Gowardhan Foto’s: Ant Duncan Styling: Luis Peral Foodstyling: Katy Greenwood

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)