Bereiding

Balchao is een traditioneel Goaans gerecht dat bijna iedere familie maakt. Vaak maak je het met garnalen, maar ook deze versie van balchao met varkensvlees is onweerstaanbaar. De saus van chili, azijn, knoflook en zwarte peper heeft een rijke consistentie en kleeft heerlijk aan het malse vlees. 

  1. Vermaal voor de specerijenpasta het komijnzaad en de zwarte peper in een vijzel grof. Doe het mengsel met de overige ingrediënten voor de pasta in een keukenmachine en pureer alles glad.
  2. Verhit de olie in een pan met dikke bodem op middelhoog vuur. Bak er de ui 18-20 minuten in tot hij zacht en gekaramelliseerd is. Voeg de specerijenpasta toe en bak 2 minuten mee. Roer het vlees erdoorheen en bak 8-10 minuten verder. Voeg de suiker, de azijn, 100 ml water en wat zout en peper toe. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat afgedekt ca. 40 minuten sudderen. Roer halverwege door. Verwijder het deksel en kook nog 15-20 minuten tot de saus ingedikt is en het vlees zacht is. Lekker met rijst.

*Dit poeder gemaakt van dieprode kashmiripepers is heel populair in de Indiase keuken. Het poeder geeft alle gerechten een beetje pit en een felrode kleur.

Per portie: ca. 393 kcal
31 g eiwit | 25 g vet | 9 g koolhydraten

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Maunika Gowardhan Foto’s: Ant Duncan Styling: Luis Peral Foodstyling: Katy Greenwood