Foodies 04/2024
Mediterraanse smaken
Foodies Mediterraanse smaken
Gestoofde karbonade met romige uiensaus

Gestoofde karbonade met romige uiensaus

  • Gemiddeld

  • ca. 2 uur bereidingstijdca. 2 u. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Pel de uien en de rode uien en snijd ze in dikke ringen. Bind het bosje salie met keukengaren bij elkaar. Bestrooi de karbonades met zout en peper en wentel ze in de bloem.

  2. Verhit de boter in een braadpan en bak er de karbonades ca. 6 minuten aan beide kanten in. Neem het vlees uit de pan en voeg de uien toe. Bak de uien ca. 5 minuten in de pan. Bestrooi met het paprikapoeder.

  3. Leg het vlees terug in de pan en voeg de salie, het bouillonblokje, de witte wijn  en de slagroom toe. Leg een deksel op de pan en laat het geheel ca. 1 uur en 30 minuten rustig stoven.

  4. Schil de knolselderij en snijd hem in stukken. Doe de knolselderij met de melk in een pan en giet er voldoende water bij zodat de knolselderij net onderstaat. Voeg een snuf zout toe en breng het geheel rustig aan de kook. Laat de knolselderij in ca. 10 minuten rustig gaar koken.

  5. Was de peren en verwijder het klokhuis. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Verbrokkel de blauwschimmelkaas. Was de bladselderij en schud hem goed droog. Pluk de blaadjes van de takjes.

  6. Giet de knolselderij af en laat hem even uitlekken. Stamp de knolselderij fijn en roer er de boter en de blokjes peer doorheen. Zet terug op het vuur en verwarm het mengsel goed. Breng op smaak met zout en peper. Roer op het laatste moment de blauwschimmelkaas erdoorheen en strooi de bladselderij erover.

  7. Neem het bosje salie uit pan en gooi het weg. Neem het vlees uit de saus en houd het warm. Bind de saus eventueel met maïzena. Serveer het vlees en schep er de uiensaus overheen.

Per portie: 994 kcal | 33 g koolhydraten | 56 g eiwit | 59 g vet

Foto’s: Stephan van Raay (F&L) Styling: Femke van Waveren

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)