Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Cover voor Getruffelde kip

Getruffelde kip

  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd

  • 29 minuten wachttijd29 min. wachttijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Snijd ca. 10 dunne plakjes truffel af en steek ze tussen de huid en het vlees van de kip. Hak de rest van de truffel fijn. Maal de kipfilet in de keukenmachine fijn met het eiwit. Meng er 200 g crème fraîche en de
    helft van de gehakte truffel doorheen. Breng op smaak met zout en peper.

  2. Vul de kip met de farce, maak de buikholte dicht met prikkers en bind de kip op. Leg de kip ca. 4 uur in de koelkast.

  3. Snijd de prei en de bleekselderij in stukken en was ze. Schil de wortel en snijd hem in stukken. Was de tijm. Breng 1,5 l water met de prei, de bleekselderij, de wortel, de tijm en de bouillonblokjes aan de kook.

  4. Zet het vuur laag, leg de kip voorzichtig in de bouillon en pocheer hem in ca. 40 minuten rustig gaar. Neem de kip uit de bouillon en laat hem rusten. Giet ca. 100 ml van de bouillon door een zeef en kook de bouillon in. Roer 3 el crème fraîche en de overgebleven truffel door de ingekookte bouillon. Breng op smaak met zout en peper.

  5. Snijd de kip en verdeel hem samen met de farce in porties. Serveer direct en schep er de truffelsaus overheen.

Per portie: 767 kcal | 9 g koolhydraten | 70 g eiwit | 50 g vet

Foto’s: Rob Kerkvliet (F&L) Servies etc.: eigen collectie 

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)