Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Gevulde aubergines

Gevulde aubergines

  • Gemiddeld

  • ca. 1 uur en 40 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 40 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Voor de topping

Bereiding

  1. 1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Meng voor de topping het brood met de knoflook, de sjalotjes en de tijm. Verdeel het mengel over een bakplaat en bak in

  2. 2. Prik de aubergines rondom in met een vork of satéprikker. Leg de hele aubergines op een bakplaat en rooster ze ca. 30 minuten in de oven tot ze helemaal zacht zijn.

  3. 3. Verwarm intussen de olie in een grote pan. Voeg de ui en de paprika toe, dek af en fruit 7-8 minuten op laag vuur. Voeg de knoflook, het komijnpoeder en de chilivlokken toe. Fruit nog ca. 1 minuut zonder deksel.

  4. 4. Halveer de aubergines als ze gaar zijn in de lengte, schep het vruchtvlees eruit en hak het grof.

  5. 5. Voeg de gehakte aubergine toe aan het paprikamengsel en stoof kort mee. Voeg de courgette toe en breng op smaak met zout. Stoof nog ca. 4 minuten.

  6. 6. Voeg de tomaten toe en breng op smaak met zout en peper. Stoof nog ca. 10 minuten tot de groenten zacht zijn en de saus wat ingedikt is.

  7. 7. Vul de uitgeholde aubergines met het groentemengsel en strooi er het broodkruim overheen. Bak de aubergines ca. 15 minuten in de oven.

Per portie: 406 kcal | 37 g koolhydraten | 10 g eiwit | 22 g vet

© Olive Magazine / Immediate Foto’s: Ant Duncan Styling: Rob Merrett Foodstyling: Sal Henley

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)