Bereiding

  1. Pel en snipper de ui en de knoflook. Was de aardappels grondig en snijd of schaaf ze op een mandoline in dunne plakjes. Was de dragon, houd enkele takjes apart om te garneren en hak de overige dragon fijn. Snijd de ham en cranberry’s in kleine stukjes. Druk het worstvlees uit het vel van de braadworst.
  2. Week het brood in de melk. Klop de schnitzels eventueel dunner met een vleeshamer of de onderkant van een steelpannetje. Meng het worstvlees in een kom met de ham, de ui, de knoflook, de gehakte dragon, de eidooier, 100 g parmezaan, de pijnboompitten, de cranberry’s, zout en peper. Vorm 4 ballen van het mengsel en leg elke bal in het midden van een schnitzel. Wikkel de schnitzel om het vleesmengsel en bind met keukengaren tot een bal.
  3. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Vet een grote ovenschaal in met de olijfolie. Verdeel een laag van de aardappelplakjes over de bodem van de ovenschaal. Bestrooi met wat van de overige parmezaan, zout en peper. Herhaal de lagen tot de aardappel en de parmezaan op zijn. Leg de gevulde kalfsschnitzels erop en bak 30-40 minuten in de oven tot de aardappels gaar zijn en de schnitzel gaar en goudbruin. Garneer met de overige dragonblaadjes en serveer.

Per portie: ca. 908 kcal
69 g eiwit | 46 g vet | g koolhydraten