Foodies 11/2024
Lekker stoven
fd2411 cover
gevulde pastaschelpen

Gevulde pastaschelpen met geitenkaas van LaundryFood

Dit recept is gemaakt door Suzan van Laundryfood.
  • Gemiddeld

  • 45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elekrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Breng een pan met water aan de kook en kook de pastaschelpen tot ze beetgaar zijn. Giet af en spoel met koud water.

  2. Verhit ondertussen voor de ratatouille een beetje olijfolie in een koekenpan. Voeg de aubergine, de courgette, de tomaten, de ui en de knoflook toe en bak tot ze zacht zijn. Doe de groenten in een kom en verkruimel de geitenkaas erboven. Zet weg tot gebruik.

  3. Verhit een beetje olijfolie in een diepe koekenpan en voeg de tomatenblokjes, de tomatenpuree en de rode wijn toe. Laat een paar minuten sudderen en voeg dan de Italiaanse kruiden en de chilivlokken toe. Breng het geheel op smaak met zout en peper.

  4. Verdeel de tomatensaus over twee ovenschalen. Vul de pastaschelpen met het ratatouillemengsel en leg ze in de tomatensaus. Bak de pastaschelpen ca. 15 minuten in de oven tot ze mooi gratineren. Haal de schaal uit de oven en garneer de pastaschelpen met het basilicum.

Receptuur: Suzan van Venrooij

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)