Bereiding

1. Spoel de preien, verwijder het donkergroene deel en leg ze op een bakplaat. Overgiet met de bouillon, dek af met aluminiumfolie of
bakpapier en zet in een tot 185 °C voorverwarmde oven gedurende 25 minuten.

2. Snijd intussen de champignons in fijne stukjes. Pel en plet de knoflook. Verhit een scheut olie en bak op een hoog vuur de champignons
goudbruin. Voeg de knoflook toe, besprenkel met citroensap en kruid met peper en zout.

3. Snijd het zuurdesembrood in fijne stukjes. Haal de prei uit de oven, maar laat de oven aan. Snijd de preien in het midden in de lengte in, trek een beetje open en vul met de gebakken champignons en het zuurdesembrood. Besprenkel met olie en kruid met peper en zout.

4. Zet in de oven gedurende 20 minuten. Beleg met stukjes blauwe kaas en serveer met een hoopje pluksla.

Smaakvol

Meer gerechten zoals deze?

Smaakvol
€24,99