Foodies 06/2024
City trip!
Cover van
Smaakvol: gevulde prei met champignons en blauwe kaas

Gevulde prei met champignons en blauwe kaas

  • Eenvoudig

  • 50 minuten bereidingstijd50 min. bereidingstijd

  • 45 minuten wachttijd45 min. wachttijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Ga geen courgettes vullen in de winter, maar vul je prei eens! Heerlijk winters en verrassend. Kies hier voor een lokale, pittige blauwe kaas. Blauwe kaas is een smaakbom en dus heb je er helemaal niet veel van nodig!

Bereiding

  1. 1. Spoel de preien, verwijder het donkergroene deel en leg ze op een bakplaat. Overgiet met de bouillon, dek af met aluminiumfolie of

  2. 2. Snijd intussen de champignons in fijne stukjes. Pel en plet de knoflook. Verhit een scheut olie en bak op een hoog vuur de champignons

  3. 3. Snijd het zuurdesembrood in fijne stukjes. Haal de prei uit de oven, maar laat de oven aan. Snijd de preien in het midden in de lengte in, trek een beetje open en vul met de gebakken champignons en het zuurdesembrood. Besprenkel met olie en kruid met peper en zout.

  4. 4. Zet in de oven gedurende 20 minuten. Beleg met stukjes blauwe kaas en serveer met een hoopje pluksla.

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)