Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Cover voor Gnocchi alla romana

Gnocchi alla romana

  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Breng de melk met 2 el boter en wat zout aan de kook. Voeg al roerend het griesmeel toe en blijf ca. 15 minuten roeren tot het griesmeel tot een dikke brij is gekookt. Hak de salie fijn. Rasp de parmezaan. Meng de salie en de helft van de parmezaan door het griesmeel en breng het geheel op smaak met zout, peper en nootmuskaat.

  2. Giet het mengsel in een ingevette schaal en strijk het glad tot een plak van ca. 2 cm dik. Laat afkoelen. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C / gas: stand 3).

  3. Steek met een uitsteekvorm rondjes uit de plak griesmeel. Leg de rondjes dakpansgewijs in een ingevette ovenschaal. Bestrooi met de overgebleven parmezaan en verdeel 2 el boter in stukjes eroverheen. Bak het geheel ca. 30 minuten in de oven.

Foto’s: foodies

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)