
Goedgevuld broodje ei met zelfgemaakte mayo
Eenvoudig
Wat zou een lekker broodje ei zijn zonder een likje goede mayo? De koning der sauzen doet het altijd goed, maar deze zelfgemaakte mayo is echt om je vingers bij af te likken!
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Kook de eieren ca. 8 minuten op laag vuur. Giet af en spoel onder koud stromend water tot ze helemaal afgekoeld zijn. Pel de eieren en snijd ze in stukken.
Klop voor de mayo met een staafmixer de eidooier kort met de mosterd en wat zout en peper. Klop opnieuw en druppel beetje bij beetje de zonnebloem- en walnootolie erbij tot het geheel goed bindt en er een dikke saus ontstaat. Roer het vocht van de augurkjes erdoorheen. Schep de mayo in een kom en roer de zilveruitjes, de augurk, de sjalot en de witte peper erdoorheen. Meng voorzichtig met de stukken gekookt ei.
Beleg de helft van het brood met de eieren met mayo, de tuinkers en de crackers en leg de overige sneetjes brood erop.









