Gravad lax
Gemiddeld
30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Halveer de citroen en snijd 1 helft in plakjes. Snijd de helft van de dille fijn. Meng het zeezout met de suiker, de dille en de citroenplakjes. Leg in een diepe schaal een laagje van het zoutmengsel. Leg de zalmfilet erop en dek af met de rest van het zoutmengsel. Dek de schaal af en zet hem 24 uur in de koelkast.
Neem de zalm uit het zoutmengsel en spoel hem af met koud water. Dep de zalm goed droog en snijd hem in dunne plakken. Kook de eieren in 4-5 minuten halfhard. Toast de sneetjes brood. Pel de ui en snijd hem in dunne ringen. Snijd de overgebleven halve citroen in plakjes.
Serveer de plakken zalm met de toast, de gekookte eieren, de citroenplakjes, de uienringen en de overgebleven dille.