Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Gravad lax met ei, mieriks-wortel en knäckebrödGravad lax met ei, mieriks-wortel en knäckebröd

Gravad lax met ei, mierikswortel en knäckebröd

  • Eenvoudig

  • 25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 8

Ingrediënten

Bereiding

  1. 1. Was de dille en hak hem grof. Kneus de peperkorrels grof. Meng de dille, de peperkorrels, het zeezout en de suiker. Verdeel de zalmfilet in 2 gelijke stukken. Leg 1 stuk in een ondiepe schaal met de filetkant naar boven en verdeel het dillemengsel eroverheen. Leg het andere stuk zalm er met de filetkant naar beneden op en dek het geheel af met vershoudfolie. Leg iets zwaars op de vis (bijv. een snijplank) en zet het geheel 2 dagen in de koelkast. Draai de zalm 2 keer per dag.

  2. 2. Breng de eieren met koud water aan de kook en laat ze 2-3 minuten koken. Neem de zalm van de schaal en dep hem droog. Laat de groene dille korst zoveel mogelijk zitten. Snijd de zalm met een scherp mes in dunne, schuine plakken van de huid af.

  3. 3. Verdeel de plakken zalm over borden. Giet de eieren af en laat ze schrikken in koud water. Pel de eieren voorzichtig en halveer ze. Leg de halve eieren op de zalm. Rasp er de mierikswortel overheen en breng op smaak met grofgemalen peper. Spoel de kapperappels af met koud water en verdeel ze over de zalm. Serveer met het knäckebröd.

Foto’s: Stephan van Raay
Styling: Femke van Waveren
Servies etc.: Eigen collectie

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

4 / 5.0 (1 stem)