Foodies Italië
Foodies Italië
cover Foodies Italië 2025
Grenadinesiroop met kwark

Grenadinesiroop met kwark

  • Gemiddeld

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

  • 30 minuten wachttijd30 min. wachttijd

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Halveer de granaatappels en tik met een lepel op de schil om de pitten uit de granaatappel te halen. Was de citroen met heet water, wrijf hem droog en rasp er de schil fijn af. Meng de granaatappelpitten met ca. 100 g suiker, het citroensap en de citroenschil. Laat ca. 30 minuten rusten.

  2. Pureer de granaatappelpitten met een staafmixer of met behulp van een draaizeef (passe-vite). Weeg de hoeveelheid sap en meng het met hetzelfde gewicht aan suiker. Breng aan de kook en laat afkoelen.

  3. Serveer de kwark met de siroop.

Per portie: 737 kcal | 161 g koolhydraten | 12 g eiwit | 2 g vet

Foto’s: Stephan van Raay (F&L) Servies etc.: eigen collectie

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)