Griekse schotel met lamsgehaktballetjes, feta en tomaat
Gemiddeld
ca. 2 uur en 15 minuten bereidingstijdca. 2 u. en 15 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Meng voor de gehaktballetjes het lams- en rundergehakt met de rode ui, de knoflook, 75 g Griekse yoghurt, de broodkruimels, de oregano, ruim zout en ruim peper. Rol 18 gehaktballetjes van het mengsel en zet ca. 30 minuten in de koelkast.
Verwarm de oven voor (elektrisch: 170°C / hetelucht: 150°C). Verhit de olijfolie in porties in een braadpan en bak er de gehaktballetjes in porties rondom goudbruin in. Neem uit de pan.
Schenk de olie uit de pan en voeg de tomatenblokjes en de passata toe. Roer door en maak daarbij de aanbaksels op de bodem van de pan los. Schenk de tomatensaus in een grote ovenschaal of braadslee. Roer de rode wijn, het kaneelpoeder, de chilivlokken, de honing, de oregano, zout en peper erdoorheen. Leg de gehaktballetjes in de saus en bedek het geheel met aluminium folie. Bak 1 uur en 30 minuten in de oven.