Foodies 04/2024
Mediterraanse smaken
Foodies Mediterraanse smaken
Groene peterselielabneh

Groene peterselielabneh

  • Eenvoudig

  • 15 minuten bereidingstijd15 min. bereidingstijd

  • ca. 3 uur wachttijdca. 3 u. wachttijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Merijn Tol: "In 2007 viel ik voor het eerst met mijn neus in de labneh. En dat was me een ontmoeting. Een life changer. Klinkt dramatisch, maar de waarheid is dat het mijn bord nooit meer verliet. In 2008 zetten Nadia (Zerouali) en ik al wat labnehs met make-up (lees ‘met allerlei toppings’) in ons eerste boek Arabia, en vanaf dat moment kwam ik nooit meer uit de labneh--hemel. Ook niet omdat ik veel tijd doorbracht in Beiroet. Inmiddels zit ik op een nieuw labneh-niveau: ik meng voor deze labneh peterselie-water door de yoghurt voordat ik het laat uitlekken, wat een waanzinnige groene frisse labneh oplevert. De noten-zadencrunch (een andere obsessie) erover en uit de speakers La rencontre (de ontmoeting) van Jean Tonique. Net zo lekker romig en knapperig qua beat."

Bereiding

  1. Hak de peterselie grof, doe in de kom van je staafmixer met een klein scheutje water (ca. 100 tot 150 milliliter) en pureer zo fijn mogelijk.

  2. Roer het peterseliemengsel door de yoghurt met het zout. Schep de yoghurt in een schone theedoek in een zeef en laat enkele uren uitlekken (die theedoek wordt ook een beetje groenig, dan weet je dat). Je krijgt nu dus een geweldige lichtgroene labneh.

  3. Roer de citroen- en limoenrasp door de labneh. Spreid mooi uit op een schaal met behulp van de bolle kant van een lepel. Bestrooi rijkelijk met de noten-zadencrunch en wat sumak. Besprenkel met olijfolie.

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)

Café Mazahar

€ 34,99
Café Mazahar