Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Guacamole

Guacamole

  • Eenvoudig

  • 10 minuten bereidingstijd10 min. bereidingstijd

Op zoek naar een smaakvolle dip voor je chips? Of een frisse topping voor je taco’s of wraps? Met deze guacamole zit je altijd goed. Ook lekker om op je brood te smeren!

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
4

Ingrediënten

Lees verder na de advertentie

Op zoek naar een smaakvolle dip voor je chips? Of een frisse topping voor je taco’s of wraps? Met deze guacamole zit je altijd goed. Ook lekker om op je brood te smeren!
Marieke:
“Serveer de guacamole met een avocadopit erin, dan blijft ‘ie langer goed.”

Bereiding

  1. Halveer de avocado’s en verwijder de pit. Lepel het vruchtvlees eruit en doe in een kom.

  2. Prak de avocado’s met een pureestamper of vork. Prak ze niet te fijn, zodat de guacamole textuur behoudt. Meng de tomaat, ui en koriander erdoor en breng op smaak met ruim zout en peper. Voeg de olie en limoensap naar smaak toe. Meng goed door elkaar en serveer direct met tortillachips.

Per portie: 250 kcal | 3 g koolhydraten | 2 g eiwit | 24 g vet

© BBC Good Food / Immediate Media Receptuur: Karla Zazueta Fotografie: Tara Fisher Styling: Jenny Iggleden Foodstyling: Katie Marshall

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (5 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!