Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
Harissavis uit de oven

Harissavis uit de oven

  • Eenvoudig

  • 10 minuten bereidingstijd10 min. bereidingstijd

  • 45 minuten wachttijd45 min. wachttijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Deze harissavis uit de oven van Donal Skehin ziet er indrukwekkend uit, maar staat snel en makkelijk op tafel.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°C (heteluchtoven 180°C).

  2. Leg de krieltjes in een grote braadslee, druppel er wat olie over en bestrooi ze royaal met peper en zout. Zet ze 10 minuten in de oven.

  3. Haal de braadslee uit de oven, voeg de tomaten en lente-uitjes toe en schep alles om. Druppel er nog wat olijfolie over, verdeel er 1 eetlepel harissa over en schep nogmaals om tot de harissa zich over alle ingrediënten verdeeld heeft. Zet nog 20-25 minuten in de oven.

  4. Maak nu een muntsalsa. Meng de gesneden munt met 3 eetlepels olijfolie en de azijn (of gebruik een scheutje citroensap). Breng op smaak en zet apart.

  5. Leg de visfilets op een bord en wrijf ze rondom in met de resterende harissa. Haal de braadslee uit de oven en leg de visfilets op de groenten en krieltjes.

  6. Zet de braadslee nog 5-10 minuten in de oven (afhankelijk van de dikte van de visfilets) of tot de vis helemaal gaar is. Zet de braadslee direct uit de oven op tafel. Serveer de filets met de groenten en krieltjes en druppel de muntsaus erover.

Donal: "Harissa is een Noord-Afrikaanse specerijenpasta die vleesgerechten een warm-zoete, pittige gelaagdheid geeft en de smaak van een klassiek gerecht als shakshuka – eieren gepocheerd in een pittige tomatensaus − verrijkt. Bij snelle recepten als dit verenigt de harissa het beste uit je specerijenvoorraad in één machtige klodder waarmee je zeebaarsfilets bestrijkt. Je kunt ook heel goed vette vis als zalm of makreel nemen."

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)

Meals in Minutes

€ 25,99
donal skehin