Liesbeth van @lizzylizzblog is een Belgische foodblogger. Ze is verzot op eten en houdt dan ook van een goed stuk vlees of vis. Het liefst rijkelijk overgoten met een heerlijke saus. Of bijvoorbeeld stoofpotjes, ovenschotels en pasta’s. Ze kookt graag met verse en lokale producten. Geen al te ingewikkelde recepten, gewoon eenvoudig met ingrediënten die je makkelijk vindt in de supermarkt. Eten is puur genieten voor Liesbeth! Niet alleen qua smaak; het samenkomen, tafelen en proosten is net zo belangrijk voor haar.
Liesbeth van @lizzylizzblog is een Belgische foodblogger. Ze is verzot op eten en houdt dan ook van een goed stuk vlees of vis. Het liefst rijkelijk overgoten met een heerlijke saus. Of bijvoorbeeld stoofpotjes, ovenschotels en pasta’s. Ze kookt graag met verse en lokale producten. Geen al te ingewikkelde recepten, gewoon eenvoudig met ingrediënten die je makkelijk vindt in de supermarkt. Eten is puur genieten voor Liesbeth! Niet alleen qua smaak; het samenkomen, tafelen en proosten is net zo belangrijk voor haar.
Bereiding
Week de gelatineblaadjes ca. 5 minuten in koud water. Pel de garnalen en zet de schaal apart.
Doe de slagroom samen met de schaal van de garnalen in een steelpan en warm deze langzaam op, maar laat de room niet koken. Wanneer er luchtbelletjes zichtbaar zijn haal je de room van het vuur. Giet de room vervolgens door een fijne zeef in een kom.
Los de gelatineblaadjes op in de warme room. Roer er vervolgens de Griekse yoghurt door samen met de fijngesneden dille. Breng op smaak met zout en peper.
Verdeel 250 g garnalen over de bodem van 8 kleine kommetjes of aperitiefglaasjes en giet het roommengsel er overheen. Laat minimaal 3 uur afkoelen en opstijven in de koelkast.
Haal de kommetjes of glaasjes vlak voor serveren uit de koelkast en versier ze met wat extra garnalen, schijfjes komkommer, fijngesneden radijsjes, wat zeekraal, verse dille en de eetbare bloempjes.
Per portie: 184 kcal | 3 g koolhydraten | 7 g eiwit | 17 g vet
Wat vind jij van dit recept?
Inspiratie in je mailbox
Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!