Hartige panna cotta met garnalen
Eenvoudig
30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd
ca. 3 uur wachttijdca. 3 u. wachttijd
Advertentie
Bereiding
Week de gelatineblaadjes ca. 5 minuten in koud water. Pel de garnalen en zet de schaal apart.
Doe de slagroom samen met de schaal van de garnalen in een steelpan en warm deze langzaam op, maar laat de room niet koken. Wanneer er luchtbelletjes zichtbaar zijn haal je de room van het vuur. Giet de room vervolgens door een fijne zeef in een kom.
Los de gelatineblaadjes op in de warme room. Roer er vervolgens de Griekse yoghurt door samen met de fijngesneden dille. Breng op smaak met zout en peper.
Verdeel 250 g garnalen over de bodem van 8 kleine kommetjes of aperitiefglaasjes en giet het roommengsel er overheen. Laat minimaal 3 uur afkoelen en opstijven in de koelkast.
Haal de kommetjes of glaasjes vlak voor serveren uit de koelkast en versier ze met wat extra garnalen, schijfjes komkommer, fijngesneden radijsjes, wat zeekraal, verse dille en de eetbare bloempjes.