Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Hazelnootpesto

Hazelnootpesto met gegrilde courgette en aubergine

  • Gemiddeld

  • 50 minuten bereidingstijd50 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Was de courgettes en de aubergines. Snijd ze in dunne plakken. Bestrooi de plakken met wat zout en laat ze ca. 30 minuten uitlekken in een vergiet. Rooster de hazelnoten in een droge pan goudbruin. Was de peterselie en de basilicum. Pluk de blaadjes van de takjes.

  2. Pel en snipper de knoflook. Maal 50 g hazelnoten en de knoflook in de vijzel met een snufje zout tot een gladde pasta. Voeg de peterselie en de basilicum toe en vijzel tot een gladde pasta. Verkruimel de feta erdoorheen. Voeg al roerend geleidelijk de olijfolie toe.

  3. Spoel de courgette en de aubergine kort af met koud water en dep ze goed droog met keukenpapier. Verhit een grillpan en gril er de groenten ca. 2 minuten per zijde in.

  4. Neem de groenten uit de grillpan en laat ze kort afkoelen op een schaal. Meng de gegrilde groenten met de pesto en verdeel ze over bordjes. Schep er de yoghurt overheen en maak af met de overige geroosterde hazelnoten.

Foto's: Stephan van Raay
Foodstyling & receptuur: Willem van Santen
Styling: Willemijn van der Kamp
Servies etc.: Lifestyle (lifestyle94.com), eigen collectie

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)