Bereiding

Probeer eens een pesto met noten. De hazelnootpesto met gegrilde courgette en aubergine is perfect voor herfstige of winterse dagen! Ook heerlijk met walnoten in plaats van hazelnoten.

  1. Was de courgettes en de aubergines. Snijd ze in dunne plakken. Bestrooi de plakken met wat zout en laat ze ca. 30 minuten uitlekken in een vergiet. Rooster de hazelnoten in een droge pan goudbruin. Was de peterselie en de basilicum. Pluk de blaadjes van de takjes.
  2. Pel en snipper de knoflook. Maal 50 g hazelnoten en de knoflook in de vijzel met een snufje zout tot een gladde pasta. Voeg de peterselie en de basilicum toe en vijzel tot een gladde pasta. Verkruimel de feta erdoorheen. Voeg al roerend geleidelijk de olijfolie toe.
  3. Spoel de courgette en de aubergine kort af met koud water en dep ze goed droog met keukenpapier. Verhit een grillpan en gril er de groenten ca. 2 minuten per zijde in.
  4. Neem de groenten uit de grillpan en laat ze kort afkoelen op een schaal. Meng de gegrilde groenten met de pesto en verdeel ze over bordjes. Schep er de yoghurt overheen en maak af met de overige geroosterde hazelnoten.

Hazelnootpesto
Hazelnootpesto
Hazelnootpesto
Foto’s: Stephan van Raay
Foodstyling & receptuur: Willem van Santen
Styling: Willemijn van der Kamp
Servies etc.: Lifestyle (lifestyle94.com), eigen collectie