Abonneren
Foodies 07/2025
Top 50 van de zomer
cover van foodies zomernummer
Hertenbiefstuk met spinazie en balsamico

Hertenbiefstuk met spinazie en balsamico

  • Gemiddeld

  • 20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd

Hertenbiefstuk met spinazie en balsamico, een mals voorgerecht vol aardse smaken. Wil je het goed doen? Pak een balsamico die al wat meer gerijpt is, die is wat zoeter en past perfect bij het zoetige van wild.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
4

Ingrediënten

Benodigdheden

  • aluminiumfolie
Hertenbiefstuk met spinazie en balsamico, een mals voorgerecht vol aardse smaken. Wil je het goed doen? Pak een balsamico die al wat meer gerijpt is, die is wat zoeter en past perfect bij het zoetige van wild.

Bereiding

  1. Laat het vlees op kamertemperatuur komen. Maak de spinazie goed schoon. Pel en snipper de knoflook. Maak de bosui schoon en snijd hem in ringen. Dep het vlees droog en bestrooi het met zout.

  2. Verhit 1 el olie in een pan en bak het vlees op hoog vuur rondom in ca. 3 minuten aan. Zet het vuur lager, voeg de boter toe en bak nog ca. 5 minuten door. Wikkel het vlees in aluminiumfolie en laat rusten.

  3. Blus het braadvocht af met de balsamico. Voeg 1 tl mosterd en 4 el water toe en kook in tot een jus.

  4. Fruit de bosui en de knoflook in 1 el olie. Voeg de spinazie toe en bak hem ca. 2 minuten mee. Breng op smaak met zout en peper. Rooster de pijnboompitten in een droge pan.

  5. Snijd het vlees in plakken. Verdeel de spinazie over de borden. Leg het vlees erop en schep er wat van de saus overheen. Garneer met pijnboompitten.

Per portie: 238 kcal | 2 g koolhydraten | 27 g eiwit | 15 g vet

Foto’s: Stephan van Raay  foodstyling&receptuur: Remco Koenders  styling: Willemijn van der Kamp 

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!