Bereiding
1 Laat het vlees op kamertemperatuur komen. Maak de spinazie goed schoon. Pel en snipper de knoflook. Maak de bosui schoon en snijd hem in ringen. Dep het vlees droog en bestrooi het met zout.
2 Verhit 1 el olie in een pan en bak het vlees op hoog vuur rondom in ca. 3 minuten aan. Zet het vuur lager, voeg de boter toe en bak nog ca. 5 minuten door. Wikkel het vlees in aluminiumfolie en laat rusten.
3 Blus het braadvocht af met de balsamico. Voeg 1 tl mosterd en 4 el water toe en kook in tot een jus.
4 Fruit de bosui en de knoflook in 1 el olie. Voeg de spinazie toe en bak hem ca. 2 minuten mee. Breng op smaak met zout en peper. Rooster de pijnboompitten in een droge pan.
5 Snijd het vlees in plakken. Verdeel de spinazie over de borden. Leg het vlees erop en schep er wat van de saus overheen. Garneer met pijnboompitten.
Per portie: ca. 238 kcal
27 g eiwit |15 g vet | 2 g koolhydraten
Foto’s: Stephan van Raay foodstyling&receptuur: Remco Koenders styling: Willemijn van der Kamp