‘Homemade fries’ van nieuwe aardappelen
Eenvoudig
30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Breng een pan water met een snuf zout aan de kook en blancheer de aardappelen 5 minuten zodat ze voorgekookt zijn. Giet af.
Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Verhit de olijfolie in een pan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur en bak de aardappelen 7-8 minuten of tot ze bruin kleuren. Voeg de ui en paprika toe en bak nog ca. 5 minuten tot de ui zacht is. Voeg de knoflook en de cajunkruiden toe en bak een paar minuten. Breng op smaak met zout en peper en houd warm.
Leg het ontbijtspek op een met bakpapier beklede bakplaat en bak in 15 minuten in de oven knapperig. Bak de eieren in een kleine koekenpan met een scheutje olie. Serveer de aardappel met knapperige bacon, gebakken ei en hot sauce.