Foodies 04/2024
Mediterraanse smaken
Foodies Mediterraanse smaken
‘Home fries’ van nieuwe aardappelen

‘Homemade fries’ van nieuwe aardappelen

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 2

Ingrediënten

Bereiding

  1. Breng een pan water met een snuf zout aan de kook en blancheer de aardappelen 5 minuten zodat ze voorgekookt zijn. Giet af.

  2. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Verhit de olijfolie in een pan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur en bak de aardappelen 7-8 minuten of tot ze bruin kleuren. Voeg de ui en paprika toe en bak nog ca. 5 minuten tot de ui zacht is. Voeg de knoflook en de cajunkruiden toe en bak een paar minuten. Breng op smaak met zout en peper en houd warm.

  3. Leg het ontbijtspek op een met bakpapier beklede bakplaat en bak in 15 minuten in de oven knapperig. Bak de eieren in een kleine koekenpan met een scheutje olie. Serveer de aardappel met knapperige bacon, gebakken ei en hot sauce.

Per portie: 638 kcal | 43 g koolhydraten | 29 g eiwit | 37 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Adam Bush Fotografie: Jonathan Gregson Styling: Jo Harris Foodstyling: Libby Silbermann

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)