Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 100°C / hetelucht: 75°C / gas: niet geschikt). Bekleed 2 bakplaten met bakpapier. Maal de amandelen in een keukenmachine heel fijn.
  2. Klop de eiwitten, een snufje zout en de suiker met een mixer stijf, totdat de suiker volledig is opgelost. Zeef de poedersuiker erboven en klop het eiwit verder stijf. Spatel de amandelen erdoorheen.
  3. Verdeel het mengsel in 2 delen. Kleur een helft met de rode kleurstof en kleur een helft met de cacao. Vul 2 spuitzakken met een kleur of gebruik een diepvrieszakje en snijd de punt eraf.
  4. Spuit ca. 30 toefjes (ca. 2 cm Ø) op elke bakplaat. Laat 30-40 minuten drogen in de oven. De bovenkant zal droog worden, de onderkant zal nog wat kleverig blijven. Laat de macarons afkoelen op het bakpapier.
  5. Smelt voor de ganache de chocolade in de slagroom au bain-marie op laag vuur. Laat afkoelen in de koelkast.
  6. Maak de macarons voorzichtig los van het bakpapier. Klop de ganache samen met het vanillearoma romig met een mixer en vul een spuitzak met de ganache. Spuit de ganache op de platte kant van de macarons en druk er een macaron van dezelfde kleur tegenaan. Laat de macarons rusten totdat de ganache stevig is.