Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
macarons

Homemade macarons

  • Uitdagend

  • ca. 1 uur en 30 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 30

Ingrediënten

Speciaal voor de macarons nam ik uit de Duitse supermarkt zakjes gemalen amandelen mee. Amandelen zelf zo fijn malen lukt haast niet en bij macarons komt alles heel precies. Zoals de oventijd: te lang en ze zijn krukdroog, te kort en ze zijn niet gaar. Het geheim zit hem erin dat je de macarons even laat rusten voordat ze de oven in gaan. Het kost even wat tijd en geduld, maar dan kun je wel pronken met home made macarons! Leuk voor een regenachtig weekend.   

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 100°C / hetelucht: 75°C / gas: niet geschikt). Bekleed 2 bakplaten met bakpapier. Maal de amandelen in een keukenmachine heel fijn.

  2. Klop de eiwitten, een snufje zout en de suiker met een mixer stijf, totdat de suiker volledig is opgelost. Zeef de poedersuiker erboven en klop het eiwit verder stijf. Spatel de amandelen erdoorheen.

  3. Verdeel het mengsel in 2 delen. Kleur een helft met de rode kleurstof en kleur een helft met de cacao. Vul 2 spuitzakken met een kleur of gebruik een diepvrieszakje en snijd de punt eraf.

  4. Spuit ca. 30 toefjes (ca. 2 cm Ø) op elke bakplaat. Laat 30-40 minuten drogen in de oven. De bovenkant zal droog worden, de onderkant zal nog wat kleverig blijven. Laat de macarons afkoelen op het bakpapier.

  5. Smelt voor de ganache de chocolade in de slagroom au bain-marie op laag vuur. Laat afkoelen in de koelkast.

  6. Maak de macarons voorzichtig los van het bakpapier. Klop de ganache samen met het vanillearoma romig met een mixer en vul een spuitzak met de ganache. Spuit de ganache op de platte kant van de macarons en druk er een macaron van dezelfde kleur tegenaan. Laat de macarons rusten totdat de ganache stevig is.

Per portie: 60 kcal | 6 g koolhydraten | 1 g eiwit | 3 g vet

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)