
Hotpot met kip & champignons
ca. 1 uur en 10 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 10 min. bereidingstijd
Dit recept is volgens Jamie Oliver comfortfood op zijn best, en dankzij de soep uit blik en de gnocchi ook supermakkelijk te maken.
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Zet een grote ondiepe braadpan met antiaanbaklaag op matig-hoog vuur. Trek de velletjes van de kipkarbonades en leg ze in de pan om ze uit te bakken
Bestrooi de stukken kip met een snufje zeezout en zwarte peper, leg ze in de pan en keer ze regelmatig om tot ze rondom goudbruin zijn. Pel intussen de uien, snijd ze met de wortels in stukjes van 3 cm en doe ze meteen bij de kip in de pan.
Haal de crispy velletjes uit de pan, ris de tijm erbij, scheur de champignons in stukjes en bak ze 20 minuten mee, terwijl je regelmatig blijft roeren, of tot de groenten gekaramelliseerd zijn.
Roer nu de soep en melk erdoor, leg een deksel scheef op de pan en laat 10 minuten op matig vuur pruttelen. Verhit de oven tot 220 °C.
Roer de mais en bonen met vocht en al erdoor en leg de gnocchi erop. Spray ze met een beetje olijfolie en zet de pan 30 minuten zonder deksel in de oven, of tot de kip makkelijk van de botjes loskomt, de gnocchi goudbruin zijn en de stoof zachtjes pruttelt.
Eet jezelf gezond
€ 29,99









