Hummingbirdcake uit het Bananenboek
Gemiddeld
Advertentie
Bereiding
Deze taart is het snelst klaar als je 3 taartlagen tegelijkertijd kunt afbakken, maar als je maar 1 taartvorm hebt, dan kun je de taartlagen natuurlijk ook apart van elkaar bakken. Verwarm de oven voor tot 180 °C. Vet drie taartvormen van Ø 22 cm in en bekleed de bodem met bakpapier.
Doe de bloem in een ruime kom. Voeg het bakpoeder en zout toe en meng goed door. Meng de rietsuiker en het kaneel door de bloem. Voeg de zonnebloemolie, losgeklopte eieren en het vanille-extract toe en gebruik een mixer om het tot een glad, dik beslag te mengen.
Prak de bananen en snijd de stukjes ananas fijn. Hak de helft van de pecannoten fijn en houd de rest apart voor de garnering. Meng de bananenpuree, ananas en gehakte pecannoten door het beslag. Verdeel het beslag over de 3 taartvormen en bak ze in 30 tot 40 minuten gaar in de oven. Laat de taartlagen 10 minuten afkoelen in de taartvorm en leg ze dan op een rooster. Laat de taartlagen volledig afkoelen tot je aan de slag gaat met de frosting.
Klop voor de frosting de boter met de roomkaas met een mixer tot een glad, dik mengsel. Klop de poedersuiker en het vanillepoeder erdoorheen tot alles goed gemengd is. Zet de frosting even in de koelkast als hij te dun is geworden om te verwerken.
Smeer de bovenkant van de eerste taartlaag in met een kwart van de frosting. Leg de tweede taartlaag er bovenop en verdeel weer een kwart van de frosting over de bovenkant van deze taartlaag. Herhaal dit met de laatste taartlaag. Je kunt ervoor kiezen om naast de bovenkant van de taart ook de zijkanten in te smeren met frosting als hij eenmaal gestapeld is, maar je kunt ook het laagjeseffect laten zien. Garneer de bovenkant van de taart met de overige pecannoten en geraspte limoenschil.